PROGRAM

Program

Måndag 11 juni

13.00 Incheckning öppnar på Viking Line 

14.00-16.15 Seminarium ombord på M/S Mariella 

Seminarium med tema Den attraktiva staden! Vad får oss att välja platsen vi vill bo på, maten vi vill äta, hur och vart vi vill resa, företaget vi vill arbeta hos? Vilken roll spelar arkitektur och design i att utveckla samhället? Med oss i panelen finns bland andra Marco Steinberg (direktör i strategisk design på finska Sitra), Sarah Bragée (konsult inom stadsutveckling), Ia Hjärre från Dive Architects samt Anne Årneby (vd på varumärkesbyrån Rewir).
Moderator för samtalet kommer att vara journalisten Lena From.

16.45 M/S Mariella avgår från Stockholm
17.30 Välkomstdrink och mingel
Lena Rahoult (Chef Arkitekturmuseet), Ewa Kumlin (VD Svensk Form), och Robin Edman (VD SVID) hälsar oss välkomna till Designkryssningen! Bland gästerna ombord finns World Design Capital direktören Pekka Timonen som kommer att berätta vart vi är på väg! Dessutom kommer Arja Saijonmaa att ge oss lite tips för hur vi skall bete oss i Helsingfors!

20.00 Middag
En läcker 3-rätters med fina viner har komponerats åt oss!

22.30 Pecha Kucha och underhållning

Vi fortsätter i nattklubben med den snabba presentationsformen Pecha Kucha. Varje talare visar 20 st bilder och talar i 20 sek till varje bild!

Bland talarna finns formgivarna Anna von Schewen, Vesa Honkonen och Jonas Wagell. De delar med sig av spännande projekt som de har på gång med finska uppdragsgivare!

Arja Saijonmaa sätter stämningen med tangolåtar framförda tillsammans med finska musiker!

Tisdag 12 juni

7.00-9.00  Läcker Sjöfrukost

10.00 M/S Mariella anländer till Helsingfors

Program i Helsingfors

I samarbete med World Design Capital arrangeras en busstur som presenterar ett antal nya byggnader och projekt som är aktuella för året. Förhoppningen är att ge oss en spännande överblick av det som pågår i staden!

Bussturen tar oss genom nya bostadsområden och gamla hamnar i förvandling. Med oss ombord finns kunniga helsingforsbor som guidar och berättar!  Vi passerar bl a Kulturbastun, det nya Musikhuset, och Slakthusområdet med satsningen på urbana odlingslotter.  Vi passerar Musikhuset och Slakthusområdet. Vi stannar till vid Arabiastranden där konstnärer , formgivare och tillverkare har lämnat avtryck efter sig i byggnader och föremål. Vi får en rundtur i Arabiafabriken! Vi passerar de stora Nokia kontoren i Gräsviken och Marimekkos butiker längst Esplanaden…

Vi avslutar turen vid Paviljongen som är hjärtat av världens designhuvudstad! Det är ett alldeles nyinvigt praktexempel på finskt hållbart träbyggande, planerat av studenter och experter på Aalto-universitetets trästudio. WDC direktören välkomnar på plats!
Paviljongen är belägen mellan Designmuseet och Finlands Arkitekturmuseum. Härifrån ges man möjlighet att på egen hand välja att besöka någon av många närliggande sevärdheter innan fartyget avgår.

Vi kommer förstås att förse er med tipslistor och kartor!

(Medlemmar i Intressentföreningen för SVID har möjlighet att delta i ett eget program i Helsingfors, läs mer på SVID:s webbplats)

16.00-17.00 Föreläsning ombord på M/S Mariella

Arkitekten Vertti Kivi föreläser om Framtidens Kryssningsfartyg.
Vertti utsågs till 2011 års inredningsarkitekt i Finland!
dSignVertti Kivi & Co har nu uppdraget att designa alla publika utrymmen ombord på Viking Lines nybygge Grace som skall sjösättas nästa år!

17.30 M/S Mariella avgår från Helsingfors

17.30-19.30 Middagsbuffé
Buffé med vin står uppdukat för oss!

20.00 Pecha Kucha och underhållning

Pecha Kucha i nattklubben med bl.a. formgivaren Ilkka Suppanen som anlitas flitigt av såväl svenska som finska uppdragsgivare, och svenske Mats Karlsson från Arklab som nyligen vunnit en arkitekttävling i Helsingfors!

Arja Saijonmaa underhåller tillsammans med Wille Crafoord och Staffan Hellstrand!

Onsdag 13 juni

7.00-9.00 Läcker Sjöfrukost

10.00 M/S Mariella ankommer till Stockholm

Vi välkomnas av Arkitekturmuseet att ta del av sommarutställningen Bucky Dome samt till ett avslutande lunchmingel i museiträdgården på Skeppsholmen!

….

Hela ovan program ingår i Designkryssningens biljettpris.
Varmt välkomna, tervetuloa!

Annonser
Annonser
%d bloggare gillar detta: